Bylinkové omáčky a bylinkové dipy, které už nebudete chtít vyměnit

bylinkove omacky
Zdroj foto. pixabay

Je tady léto a čas grilování, párty a setkávání s přáteli. Pojďte se naučit ty nejlepší bylinkové omáčky a dipy, aby vám to spolu ještě více chutnalo.

Dip z Créme fraiche a bylinek

Tento hustý dip se vám bude hodit ke hranolkům, stejně jako ke grilovanému masu nebo zelenině. Na jeho výrobu budete potřebovat:

  • 1 plnotučný tvaroh (250 g),
  • 1 balení Créme fraiche,
  • pár kapek citronu,
  • estragon, petržel, pažitku.

Postup: Důkladně promíchejte tvaroh s Créme fraiche, přidejte pár kapek citronu a nadrobno nasekané bylinky. Lehce vmíchejte. Podávejte vychlazené v misce nebo v listu ledového salátu. Je to velmi osvěžující na horké letní dny.

Dip z kečupu a tymiánu

Tento dip si zamilují hlavně děti, které většinou jiné dipy moc nemusí. Ale červená barva kečupu je přesvědčí, že tento bude k hranolkům nejlepší.

Na jeho výrobu budete potřebovat:

  • 100 ml kečupu,
  • 50 ml majolky,
  • sůl, pepř,
  • sušený tymián,
  • snítku čerstvého tymiánu na ozdobu.

Postup: Nejprve smíchejte kečup s majolkou a osolte a opepřete. Přidejte sušený tymián a lehce zamíchejte. Pak v misce ještě dozdobte snítkou čerstvého tymiánu.

cibulove krouzky
Zdroj foto. pixabay

Česnekový s koriandrem

Pro dospěláky tu máme něco pálivého. Připravte si:

  • 1 bílý jogurt,
  • 2 stroužky česneku,
  • bílý pepř,
  • mletý koriandr,
  • pár kapek citronu.

Postup: Utřete stroužky česneku, smíchejte s jogurtem, bílým pepřem, koriandrem a zakapejte pár kapkami citronu. Podávejte vychlazené.

Okurkový s koprem

Tento je výborný na letní dny jako malá svačinka a připomíná řecké tzaziki. Co budete potřebovat:

  • jednu salátovou okurku,
  • 1 jogurt,
  • kopr,
  • sůl, pepř,
  • citronovou šťávu.

Postup: Salátovou okurku nastrouhejte najemno, přidejte jogurt, jemně nasekaný kopr, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z citronu.

dip horcice
mustard

Horčicový s medem

Tento dip je vhodný ke všemu grilovanému a dává masu další rozměr svou nasládlou chutí. Připravte si na něj:

  • 2 lžíce plnotučné hořčice (nebo dijonské hořčice),
  • 2 lžíce medu,
  • sůl, pepř,
  • hladkolistou petrželku.

Postup: Důkladně promíchejte hořčici s medem, přidejte sůl, pepř a nadrobno nasekanou petrželku. Snítkou petrželky můžete dip i ozdobit při podávání.

Zdroje: www.toprecepty.cz, www.mall.cz, www.jidlo.cz

bylinkopedie koupit bylinky a produkty

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here