Pět důvodů, proč jíst skořici

skorice

Skořice je neodmyslitelná součást Vánoc. Nejenže krásně provoní celý byt, má ale také skvělou chuť. Důvodů, proč jíst skořici je ovšem mnohem víc.

  1. Jde o přírodní antibiotikum

Skořice sice funguje jako antibiotikum, na výsledky si ovšem musíme počkat zhruba 40 dní jejího aktivního užívání. Jedno dávkování je necelá čajová lžička skořice, a pokud projdete celou doporučenou kůrou, výsledným efektem by měla být ochrana proti celému spektru bakterií a virů. Účinky umocníte, pokud skořici smícháte s trochou medu.

  1. Pomáhá zvyšovat chuť k jídlu

Skořice podporuje chuť k jídlu, přitom zároveň štěpí tuky, čímž zlepšuje metabolismus tuků a cukrů.

Pokud vám přestaly chutnat i dříve oblíbené pokrmy, zkuste do nic vsypat malé množství skořice a uvidíte, že nechutenství pomine.

  1. Působí jako afrodiziakum

Působí nejen na chuť k jídlu, a to hlavně díky prokrvujícím účinkům, které vás „rozproudí“. Nejlépe poslouží ve formě čaje či jako součást svařeného vína, doporučuje se konzumace zhruba čtvrt hodiny před samotným aktem. Muži díky této kořeněné bylince dosahují nebývalé potence a také delší výdrže.

  1. Pomáhá při nespavosti

Podle odborníků je jednou z příčin toho, že se v noci probouzíme, právě kolísání hladiny cukru v krvi. Problém může vyřešit opět skořice, neboť dokáže glukózu v těle stabilizovat. Trpíte-li špatným spánkem, zkuste před ulehnutím pít mléko se skořicí, přidat můžete i rozmixovaný banán či lžičku medu.

  1. Podporuje činnost žaludku a střev

Obecně pomáhá při problémech s podrážděným zažívacím traktem, při střevních kolikách, průjmech, nevolnostech i nadýmání. Působí totiž antisepticky a dokáže žaludek i střeva stabilizovat a harmonizovat jejich činnost. Nejvhodnější je zde použití tinktury dávkované po kapkách dle předpisu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here