Chutná bylinková pomazánka. Připravte si zdravé a chutné jídlo

pomazanka pazitka

Obliba zdravé kuchyně stále stoupá, a proto se ve vašem jídelníčku stále častěji objevují bylinky. Jejich využití je prakticky neomezené – od polévek, až po jednoduché ozdoby již hotových pokrmů. Napadlo vás však někdy udělat si z těchto bylinek zdravou pomazánku? Pomazánka bude určitě chutnat celé rodině.

Vhodná je na každou příležitost

U této pomazánky je velkou výhodou, že nezáleží na stavu, ani příležitosti, kdy se rozhodnete ji konzumovat. Hodí se totiž jako malá zdravá svačinka do práce či na cesty, nebo jako lehká osvěžující letní večeře. Jistě s ní neurazíte ani své hosty, kteří vás přijdou navštívit. Naopak si od vás vyžádají daný recept, protože nic tak dobrého a samozřejmě zdravý prospěšného ještě nejedli.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Příprava této pochutiny není nijak složitá a tím pádem neobsahuje ani vzácné ingredience. Při její přípravě nebude zapotřebí velkého kuchařského umění, a přesto stvoříte velmi chutný pokrm. Budete tedy potřebovat tvrdý tvaroh, sůl, mletý pepř, trochu majonézy a trochu hořčice. Nesmíme však zapomenout na samotně bylinky. Nejlépe vám poslouží pažitka, petrželka a šalotka. Nemusíte se bát, že tyto rostlinky neseženete. Není totiž velkým problémem si první dvě jmenované vypěstovat doma na zahrádce.

Jaký je postup přípravy?

Jak už bylo řečeno, postup tvoření pomazánky je velmi jednoduchý a zvládne ho prakticky kdokoliv, kdo dosáhne na kuchyňskou linku. Bylinky jednoduše vložte do mixéru a rozsekejte na malé kousky. Postupně přidejte všechny ostatní ingredience. Mixujte do doby, než se vytvoří konzistentní pomazánka lahodící vašemu oku. Dochucení je samozřejmě plně na vás. My můžeme jen doporučit to nepřehnat a raději si vychutnat tu přírodní chuť.

Pokrmy z bylinek jsou velmi chutné a zdravé. Měli by se proto čas od času objevit na jídelníčku každého z nás. Přece jen – zdraví máme pouze jedno a měli bychom se o něj dobře starat.

bylinkopedie koupit bylinky a produkty

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here