Zdravé kaše: Také nevíte, co pořád připravovat k snídani? Sladkosti už se přejedly, rohlík s máslem, sýrem, šunkou nebo marmeládou je pro vaše děti out? No tak zkuste různé kaše, které se každý nazdobí podle svého. A nebojte, jejich příprava netrvá věčnost.
Klasická krupicová
Tato kaše není sama o sobě příliš zdravá, protože je vyrobena ze světlé krupičky. Ale zase je nejdřív ze všech připravená. Stačí uvést mléko se špetkou soli, lžičkou cukru k varu, pak přisypávat kaši podle návodu a neustále míchat. Hotovou kaši nalijeme do mělkých talířů (aby dříve vychladla), ozdobíme ovocem, semínky, cukrem, Grankem a máslem.
Ovesná
Ovesná kaše trvá skoro stejně dlouho jako krupicová. Je ale o mnoho zdravější. Vločky mají zejména hodně vlákniny. Do mléka můžeme vločky nasypat hned a přivést k varu. Stačí přejít varem, nechat chvíli odstát, aby se vločky nabobtnaly, a zdobíme semínky, medem a ovocem.
Pohanková
Ne každý má rád pohanku, ale když z ní budete sbírat pěnu po dobu varu, bude mít oříškovou chuť. Pohanková kaše je výborná pro vaše žíly, hlavně jako prevence těch křečových. Může za to rutil, který jako jediná potravina obsahuje. Pohankovou kaši můžeme dozdobit oříšky a čokoládou.
Jahelná
Jahelná kaše je kromě jahelníku skvělým pokrmem z jáhel a výborným zdrojem železa, draslíku, fosforu a zinku. Jáhly nám pomáhají, abychom měli zdravé vlasy a nehty, ale také zuby. I pokožka bude vláčnější a jasnější. Jahelnou kaši zdobíme sušenými švestkami a javorovým sirupem.
Quinoa
Kaše z quinoy je také výborná. Je potřeba nechat quinou dobře povařit a nabobtnat. Dodává nám hořčík, vlákninu a vitamín B12. Quinoová kaše bude nejlepší s medem, oříšky a ovocem.
Zdroje: www.wikipedia.org,