Recepty na bylinné směsi do polévek

Recepty na bylinné směsi do polévek
fotografie: pixabay

Směsi do polévek: Bylinky jsou nejen chutné, ale také přispívají k podpoře trávení, zlepšení imunity a celkovému zdraví organismu. Dodávají polévkám aroma, chuť i nutriční hodnoty. Použití čerstvých nebo sušených bylinek je skvělým způsobem, jak obohatit každé jídlo o přírodní látky.

Základní bylinky pro polévkové směsi

Petržel – univerzální pomocník

Petržel dodává polévkám čerstvou chuť a je bohatá na vitamín C a železo. Skvěle se hodí:

  • Do vývarů a zeleninových polévek.
  • Na ozdobu hotových pokrmů.

Libeček – české maggi

Libeček má intenzivní chuť a je ideální pro:

  • Masové vývary.
  • Bramborové polévky.
  • Luštěninové polévky.

Tymián – jemné aroma

Tymián je známý svými protizánětlivými účinky a hodí se:

  • Do kuřecích a zeleninových polévek.
  • K dochucení čočkových a fazolových jídel.

Majoránka – klasika do bramboračky

Majoránka zlepšuje trávení a je nezbytná do:

  • Bramboračky.
  • Hrachové a fazolové polévky.

Kopr – osvěžující chuť

Kopr dodává jídlu specifické aroma a je vhodný:

  • Do koprové polévky.
  • Na dochucení studených polévek.
Recepty na bylinné směsi do polévek
fotografie: pixabay

Recepty na bylinné směsi

Směs na zeleninové polévky

Ingredience:

  • 1 lžíce sušené petržele.
  • 1 lžíce libečku.
  • 1 lžička tymiánu.
  • 1 lžička bazalky.

Použití: Přidejte 1–2 lžičky směsi během vaření.

Směs na vývary

Ingredience:

  • 1 lžíce sušeného libečku.
  • 1 lžička bobkového listu (nadrceného).
  • 1 lžička celeru (sušeného).
  • 1 lžička tymiánu.

Použití: Přidejte do vývaru během vaření a sceďte před podáváním.

Směs na luštěninové polévky

Ingredience:

  • 1 lžíce majoránky.
  • 1 lžíce petržele.
  • 1 lžička česneku v prášku.
  • 1 lžička kmínu.

Použití: Vmíchejte do polévky ke konci vaření pro maximální aroma.

Tipy pro uchování bylinek

  • Sušené bylinky skladujte v uzavíratelných nádobách na tmavém a suchém místě.
  • Čerstvé bylinky uchovávejte ve sklenici s vodou nebo zamrazte do ledových kostek.
  • Pro intenzivnější chuť přidávejte bylinky až ke konci vaření.

Bylinné směsi do polévek jsou skvělým způsobem, jak obohatit vaše jídla o chuť a zdravotní benefity. Vyzkoušejte některé z uvedených receptů nebo si vytvořte vlastní kombinace. Použití sušených i čerstvých bylinek dodá každé polévce nezapomenutelnou chuť a vůni.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here