Kosmatice 3x jinak aneb jde i odlehčená varianta

bez cerny
Zdroj foto: pixabay                kosmatice

Kosmatice: Milujete smažené květy bezu? Pak si je zkuste připravit klasicky – naslano i nasladko, ale i v odlehčené variantě. Uvidíte, která možnost vás nejvíce osloví.

Základní recept na těstíčko

Těstíčko na kosmatici připravíme z 2 vajec, špetky kypřicího prášku, 2 lžic mléka, 3 lžic hladké mouky – to vše vyšleháme jako těstíčko na palačinky. Květy bezu namáčíme do těstíčka, aby byly celé obalené.

Klasická varianta

Při klasické variantě smažíme květy bezu ve vrstvě oleje, asi 3 minuty po obou stranách. Necháme na ubrousku nebo kuchyňské utěrce okapat přebytečný tuk.

koreni
Zdroj foto: pixabay

Nasladko

Při podávání nasladko tyto květy posypeme moučkovým cukrem nebo skořicovým cukrem.

Naslano

Slanou variantu vytvoříme, když do těstíčka přidáme strouhaný tvrdý sýr nebo parmazán a podáváme s bramborem a tatarkou, česnekovým dipem nebo grilovacími omáčkami; některé děti mají toto jídlo rády s kečupem ;-)

Odlehčená varianta

Těstíčko je stejné, ale jednotlivé květy pokládejte na olejem vymazaný plech a dejte na chvíli (3–5 minut) zapéct do trouby. Pozor: Květy musejí být celé obalené v těstíčku, aby v troubě nezčernaly. I tuto variantu můžete podávat jak nasladko, tak naslano.

bylinkopedie koupit bylinky a produkty

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here