5 vhodných bylinek na pizzu. Vylepšete její chuť!

pizza
Zdroj foto: visualhunt.com

Bylinky patří naprosto neodmyslitelně ke každé světové kuchyni. Z velkého výběru bylinek je ale jen malá část, která nám může chutnat i na pizze a s každou je potřeba nakládat trošku odlišně. Jaké jsou opravdu nejlepší?

Doporučujeme: S bylinkami na pizze perfektně pracuje pražská restaurace Pizza-Einstein.cz. Jídlo si můžete objednat i domů a to díky rozvozu pizzy v Praze – Smíchov, Letná a Žižkov.

Králem bylinek na pizzu je bazalka!

Bazalka je velice oblíbená křehká bylinka. Má velice individuální chuť i vůni a napříč celou italskou gastronomií se prolíná od pizzy, přes pastu až po pesta a další pokrmy. Navíc je naprosto zásadní přísadou té nejjednodušší pizzy – margarity. Bazalku navíc můžeme získat v různých druzích lístků.

Hořká rukola Velice dobrou bylinkou na různorodou pizzu může být i rukola. Jedná se o bylinku, kterou také potkáte v různých salátech. Na pizzu se dává většinou v čerstvém stavu až po vytažení z pece. Je ale výrazně hořká a je tak potřeba dobře zvolit množství. Tvoří výbornou kombinaci s parmskou šunkou.

pizza jidlo
Zdroj foto: visualhunt.com

Svěží a výrazná šalvěj

Šalvěj je jedna z takových bylinek, kterou byste možná ani zdaleka nečekali na pizze a také se jí mnohdy kuchaři vyhýbají. Pracují s ní jen kvalitní pizzerie, protože je šalvěj velice svérázná. Ve správném množství a kombinaci ale dokáže být výbornou bylinkou. Používá se především na pizzy s mastnějším obsahem, aby prořízla chuť svým svěžím aromatem.

Oregano nebo-li Dobromysl

Jedná se o bylinku dobře známou i v české kuchyni. Oregano, nebo také u nás Dobromysl, je specifická především tím, že se používá výhradně v sušeném stavu. Jako čerstvá má velice silnou hořkou chuť a je potřeba s ní nakládat opatrně. V sušeném stavu jí tato schopnost zůstává, ale mnohem slabší a díky tomu ji můžete bohatě dochutit celou pizzu.

Svérázný rozmarýn nezkazí žádnou pizzu

Rozmarýn je svéráznou bylinkou, která se proslavila především v kombinaci s máslem a česnekem jako univerzální ochucovadlo kvalitních steaků. I na pizze má ale svoje místo a zcela právem. Před použitím jen nezapomeňte jednotlivé jehličky stáhnout z větvičky a velice najemno rozmarýn nasekat.

——————–Komerční článek——————-

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here