Nejspíše už o nás víte, že koření a bylinky v kuchyni prostě milujeme.
A rozhodně se neomezujeme jen na tu českou kuchyni!
Každá kultura má totiž své osobité chutě, které stojí za prozkoumání. A toto koření je perfektním způsobem, jak je ochutnat i bez cestování!
Mexická
Stejně bohatá na chuť, jako je bohatá na barvy. Mexické pokrmy jsou vyústěným tisíce let domácího vaření s tradičními surovinami jako kukuřice, fazole nebo chilli papričky.
Karibská
Čerstvé ryby a tropické ovoce, to jsou základní znaky karibské kuchyně, která dokonale balancuje mezi pikantností a sladkostí.
Francouzská
Francouzská kuchyně má své kořeny už ve středověku, a tak není divu, že je brána jako vzor pro většinu ze západní gastronomie.
Severoafrická
Jakmile si představíme Egypt, Tunisko nebo Maroko, hned se nám na jazyk dere štiplavá pikantní chuť, která k těmto prosluněným zemím neodmyslitelně patří.
Cajunská
Jakou sílu kulinářství má ukazuje právě cajunská kuchyně. Cajunové jsou totiž jen malou etnickou menšinou v americké Louisianě, jejichž jídla si však pochvaluje celý svět.
Thajská
Rýže nebo nudle, osmažené maso nebo čerstvá zelenina, kokosové mléko nebo sójová omáčka. Thajská kuchyně dokáže vás dokáže překvapit pikantností i sladkostí.
Středomořská
Čerstvé ryby a jehněčí nebo vepřové, křupavé saláty zalité olivovým olejem, sklenka vína při západu slunce. Středomořská gastronomie je zkrátka ráj na zemi!
Indická
Indická kuchyně má bezpochyby mnoho vrstev, díky kterým je po světě tak oblíbená, ale pokud bychom ji měli definovat jedním slovem, bude to zcela jistě kari!
- Bobkový list
- Kardamom
- Kajenský pepř
- Skořice
- Koriandr
- Kmín
- Zázvor
- Muškátový oříšek
- Paprika
- Kurkuma
- Garam masála
- Kari koření
Středovýchodní
Ať už milujete pikantní koření nebo jemnou chuť jogurtu, arabská kuchyně z Blízkého východu vás naprosto okouzlí svými neotřelými kombinacemi.
(Infografiku vytvořil server Cooksmarts.com, my jsme se postarali pouze o překlad)
Na nic nečekejte a některou (nebo všechny) z těchto kuchyní vyzkoušejte!